Warning: preg_match(): Compilation failed: unmatched closing parenthesis at offset 38 in /home2/r73687srlc/public_html/functions.php on line 128
Obtinere Cod special de TVA Intracomunitar
 

Obtinere cod special de TVA Intracomunitar

 

reactivare ANAF, societate inactiva SrlconsultO persoana impozabila are obligația de a obține codul special de TVA Intracomunitar in urmatoarele cazuri:

  • realizează achiziții intracomunitare de bunuri a căror valoare depășește plafonul de 10.000 euro;
  • prestează servicii care au locul în alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului din alt stat membru este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislația altui stat membru al art. 307 alin. (2)din Codul fiscal;
  • achiziționează un serviciu de la un prestator, persoană impozabilă stabilită în alt stat membru, servicii pentru care este obligată la plata taxei în România conform art. 307 alin. (2)din Codul fiscal;
  • in cazul livrărilor intracomunitare de bunuri realizate de către persoanele impozabile care aplică regimul special pentru agricultori;

Atentie!  Înregistrarea conform art. 317 din Codul fiscal nu conferă persoanei impozabile calitatea de persoană înregistrată în scopuri de TVA, codul de înregistrare obținut în baza art. 317 din Codul fiscal trebuie utilizat numai pentru achiziții intracomunitare sau pentru servicii intracomunitare

În cazul achizițiilor intracomunitare de bunuri, obligația solicitării înregistrării speciale în scopuri de TVA intervine înainte de a efectua achiziția intracomunitară prin care se depășește plafonul de 10.000 de euro (34.000 de lei) într-unan calendaristic.


Societatile pot consulta “Registrul persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA”, registru care este public si se afiseaza pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Click aici si afla daca esti platitor de TVA.


Plafonul pentru achizițiileintracomunitareeste constituit din valoarea totală, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, datorată sau achitată în statul membru din care se expediază ori se transportă bunurile.


Persoana impozabilă care are sediul activității economice în România și persoana juridică neimpozabilă stabilită în România poate opta pentru înregistrarea specială în scopuri de TVA chiar dacă nu depășește plafonul de 10.000 euro.

Persoana impozabilă neplătitoare de TVA nu are obligația să solicită înregistrarea specială în scopuri de TVA conform art. 317 din Codul fiscal în următoarele cazuri:

  • livrari intracomunitare de bunuri;
  • exporturi de bunuri;
  • importuri de bunuri;
  • achizitii intracomunitare de bunuri in limita plafonului de 10.000 Euro;

Persoana care solicită înregistrarea specială în scopuri de TVA va primi un certificat de înregistrare în scopuri de TVA cu un cod de înregistrare fiscală diferit de cel primit la înregistrarea inițială la Registrul Comerțuluisau la organul fiscal.

Tarif cerere obtinere Cod special de TVA Intracomunitar:  600 Lei

Alege si serviciile noastre de evidenta financiar-contabila desfasurate si supervizate de experti contabili autorizati CECCAR:

Consulta aici Preturi servicii de contabilitate.

 
Oferta gazduire sediu social, Srlconsult

 

 Suna acum un consultant!


Suntem aici pentru pentru tine. Vom gasi impreuna cea mai buna solutie. Poti lua legatura cu noi prin telefon, e-mail sau formularul de contact zilnic de Luni pana Vineri intre orele 09:00 si 17:30.

 (021) 311.18.18

 

 

Sedii Srlconsult:

  • Sediul central: Sector 6, Splaiul Independentei nr 202B

  • Punct de lucru: Sector 1, Str. Amman, Nr. 4 - Intersectie Stefan cel Mare cu Calea Dorobanti